Kom igång att träna nu!

Ring 07617010887

Du hittar oss på Vallavägen 16 i Falun nedre Norslunds industri område.

Ett stort TACK till vår sponsor för det stora stöd dom ger vår verksamhet

© 20203 by THE GYM. Proudly created with Wix.com

1 +1 =1

Falu Muay Thai  & Sak Yant Muay Thai har blivit 1 !!

Nu jobbar vi tillsammans för att bli bättre !!

Föreningen Sak yant muay thai öppnade upp portarna år 2015 och blev invald i SMTF (svenska muay thai förbundet samma år. Grundare och ordförande och en av huvudtränarna är Magnus Persson som utövat kampsporten sedan han var tonåring i Sverige och i Thailand, och han  hade en dröm om att starta en egen muay thai klubb som skulle efterlikna den riktiga traditionella thailändska kampsporten muay thai med dess regler och samt förhållning till sina medmänniskor.

 

Denna tradition bygger på disciplin, respekt, ödmjukhet samt gemenskap och där tränaren (kru) förutom att lära ut sin kunskap inom tekniker, även inne har en roll som mentor åt sina elever och vägleder dom att eftersträva att vara en god samhällsmedborgare och att inte välja en väg som leder mot destruktivitet för en själv och andra.

 

I och med det så fyller klubben en viktig roll i samhället. Den traditionen anser vi är viktigare än någonsin att implementera i vårat samhälle idag, och vi försöker föra detta vidare genom att ingen ska hamna i ett utanförskap. Alla ska känna sig trygga och respekterade oavsett vilken trosuppfattning, sexuell läggning, kön eller vad man har för utseende. Det är för oss icke frågor, utan här ska alla känna att man har en tillhörighet, en extra familj om man så vill, som ser en och som lyssnar på en.

Samtidigt som träningen är hård och rolig så resulterar det i en stark gemenskap då alla deltagare krigar tillsammans och är varandra behjälpliga med feedback och stöttning för att hela tiden utveckla sina färdigheter ytterligare. Det är en "win win" situation då alla får en bättre hälsa både mentalt och fysiskt och att få uppleva och känna att man är betydelsefull kan bokstavligen rädda livet på några .

Alla som tränar gör det av olika anledningar, vissa för bättre hälsa medans vissa inriktar sig på tävlingsform, där vi har haft både manliga och kvinnliga tävlingsboxare som deltagit på några av Sveriges största och populäraste fighting galor,  2019 så tog en av våra fighters hem silvermedaljen på SM i Göteborg efter en riktigt tuff match där vi fick domslutet 2-1 (2 domare gav vinst till motståndaren och 1 gav den till oss).

 Slutet av sommaren 2019 så inleddes ett samarbete med Falu Muay Thai klubb som grundades och leddes av Tam Thuraphaeng Stadigs. Kort tid efter så bestämdes att klubbarna skulle gå ihop och bli en klubb för att kunna driva fram thaiboxningen på ett mer kvalitativt sätt och samtidigt utvecklas själva som utövare och tränare. 

Tam Thuraphaeng som nu är styrelse medlem och en av huvudtränarna i klubben, påbörjade sin träning i Thailand när han var en 5 årig  grabb och har sedan dess varit aktiv utövare  och fortsatte sedan när han flyttade till Sverige. Då började han även lära ut muay thai och muay boran samt hade uppvisningar i den gamla kampkonsten muay boran på olika Thai festivaler runt om i landet.

Falu Muay Thai klubb öppnade han upp 2009 och undervisade och tränade  aktivt och hade flera duktiga  tävlingsboxare som regelbundet deltog på tävlingar runt om i landet. För några år sedan så stod han även som arrangör för SM i thaiboxning som hölls på Lugnet i Falun.

Vi som förening är medlem i Svenska Muay Thai Förbundet som är ett SF (special förbund) som hör till SB&K (Svenska budo & kampsportsförbundet). Alla förbund i SB & K är medlemmar i Svenska Riksidrottsförbundet och följer deras regler och rekommendationer  precis som andra föreningar som är medlem i RF.

Vi är väldigt engagerade inom sporten och är aktiva utövare inom träning och tävling och att tränarna utvecklas i sin kunskap hela tiden med olika utbildningar som anordnas genom bla. SISU idrottsutbildarna , SB&K men även utbildningar i Thailand är en självklarhet för oss.

Ana Saldes Persson  är tränare för vår tjejgrupp "Girls Only" och är våran kassör, utöver det så är hon även engagerad inom sporten på nationell nivå som Ordförande i utbildnings kommittén i Svenska Muay Thai Förbundet.

Linus Matz är styrelsemedlem och är en av dom nya eldsjälarna på klubben och är även nu vår nya tränare för juniorgruppen på junior gruppen och assisterar ibland vuxen gruppen. Vi har sedan klubben startade en kommitté där Linus är en av dom drivande som hjälpt unga människor att inte hamna eller gå tillbaka till ett liv i utanförskap med missbruk och kriminalitet och  vi har nu ett samarbete med  kriminalvården som kan placera personer som blivit dömda till samhällstjänst hos oss då det finns möjlighet. 

Alla som har en ledande roll inom vår verksamhet har ett otroligt stort ansvar, dels att upprätthålla våra regler gentemot sig själva, våra medlemmar och samhället. 1 januari 2020 så blev det lag på att dom som har en uppgift som ledare i en verksamhet som arbetar med barn och ungdomar ska visa utdrag ur belastningsregistret från polismyndigheten för att upprätthålla en trygg miljö för dom som är i föreningen. 

ALLA som har en roll som tränare i någon form hos oss har visat sitt belastningsregister för styrelsen  för att kunna fortsätta utöva sin roll som ledare/tränare då det är ett stort förtroende som har givits oss.

Vi arbetar fortlöpande för att alla medlemmar samt att dom yngre medlemmarnas föräldrar ska kunna känna sig trygga och säkra i att vara aktiva i vår verksamhet.

Vi vidtar åtgärder direkt när det är något som kan påverka våra medlemmar och verksamhet negativt.

Välkomna att träna med oss
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now